وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- بیماری ای ال اس


بیماری ای که اعصاب مغز را درگیر می کند


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب با هشدار نسبت به افزایش شمار مبتلایان به بیماری ای‌ال‌اس در ایران، گفت: این بیماری در نوع پیشرفته توان تکلمی را از مبتلایان می‌گیرد به‌طوری که فرد بیمار تنها دو الی سه ساعت در روز می‌تواند با اطرافیانش صحبت کند.


بیماری ای ال اس:

دکتر بهرام حقی آشتیانی با بیان اینکه بیماری ای‌ال‌اس اعصاب مغز را درگیر و اختلالات حرکتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: این بیماری همچون بیماری ام‌اس از نوع ضایعات مغز و اعصابی است اما در نحوه عملکرد بسیار متفاوت است این بدین معناست که در این بیماری مغز مانع ارسال پیام عصبی به ماهیچه‌های بدن به ویژه زبان می‌شود.
وی در تشریح جزئیات بیماری ای‌ال‌اس عنوان کرد: در این ضایعه عصبی، به تدریج اعصاب حرکتی فرد مبتلا از کار می‌افتد به‌طوری که نرون‌ها مانع رسیدن علائم مغزی به ماهیچه‌ها می‌شوند که در صورت پیشرفت بیماری، این روند عملکرد فرد را کاهش داده تا جایی که بیمار دیگر قادر به حرکت و حتی تکلم نیست.

وی با بیان اینکه هنوز دلیل قطعی ابتلا به این بیماری ناشناخته است، گفت: فرد مبتلا به ای‌ال‌اس تنها امکان تکلم در ساعات محدودی از شبانه‌روز را دارد و به‌طور کلی توان حرکتی‌اش را از دست می‌دهد.

 

سن ابتلا به ای‌ال‌اس

این بیماری ممکن است از دهه چهارم و پنجم زندگی افراد بالغ بروز کند اما بیشتر انسان‌ها در سنین 40 تا 60سالگی دچار آن می‌شوند. طبق شواهد پزشکی درصد کمی ابتلا به ای‌ال‌اس ناشی از ارثی بودن این بیماری است اما جنبه موروثی در ابتلا به این بیماری بسیار نادر است.

 

درمان بیماری ای ال اس

این متخصص مغز و اعصاب درباره نحوه درمان و معالجه این بیماری ادامه داد: تاکنون راه علاجی برای این بیماری کشف نشده است اما از طریق مصرف دارو می‌توان سرعت و روند بیماری را در فرد کاهش داد که این داروها از هر دو نوع ایرانی و خارجی در بازار موجود است و مشکلی برای تهیه این داروها در کشور وجود ندارد.

 

علائم بیماری ای ال اس

علائم این بیماری ضعیف شدن ماهیچه‌ها و همچنین خستگی مفرط است که می‌تواند از دست یا ماهیچه‌هائی که برای حرف زدن و بلعیدن به کار می‌روند، شروع شود درصورتی که بیماری به‌طور مرتب پیشرفت کند جسم تحلیل می‌رود یا در نوع پیشرفته این بیماری، فرد در ساعات خاص و محدودی از روز امکان صحبت کردن و مکالمه دارد.

تحقیقات علمی و عملی بسیاری درمورد این بیماری در سراسر جهان صورت می‌گیرد و مراکز پزشکی در کشورهای اروپایی و آمریکا با همکاری یکدیگر به دنبال پیدا کردن ریشه قطعی این بیماری، عوامل ژنتیکی و ارثی همچنین در نهایت کشف دارو و معالجه این بیماری هستند.


منبع: روزنامه کیهان – مورخ 1392/12/12