وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- سیگار و تاثیر روی مغز

سیگار موجب تغییر پوسته مغز می شود

 

محققان می گویند که استعمال سیگار در ساختار مغز افراد جوان تغییراتی را ایجاد می کند و این تغییرات می تواند در افرادی که حتی مدت کمتری سیگار می کشند، نیز بروز کند.


دانشمندان دانشگاه یو.سی.ال.ای در آمریکا در این مطالعه نوجوانان پانزده ساله سیگاری را مورد بررسی قرار دادند.

این افراد روزی هفت نخ یا بیشتر سیگار می کشیدند.

این مطالعه نشان داد که در 100 درصد این نوجوانان تغییراتی در پوسته مغز رخ داده است که می تواند موجب زوال عقل شود.


محققان می گویند: این عادت کشنده ، منطقه تصمیم گیری را در مغز دچار اختلال می کند و به همین دلیل سیگاری ها امکان به کار گرفتن نیروی خود را به منظور ترک سیگار از دست می دهند.


نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد که تغییرات عصبی زیستی که از نتایج سیگار کشیدن است علت وابستگی بزرگسالان سیگاری (که از دوره نوجوانی شروع به سیگار کشیدن کرده اند) به سیگار است .


این مطالعه در شماره ( ماه مارس 2014 ) نشریه
Neuropsychopharmacology منتشر شده است.

 

منبع: ایرنا – مورخ 1392/12/19



روش ترک سیگار

 

سیگار کشیدن تجاوزی آشکار به حقوق دیگران

سیگارکشیدن نه تنها سلامتی خود فرد را به چالش می‌کشاند، بلکه دود آن تجاوزی آشکار به حقوق دیگران بویژه کودکان و زنان باردار است و به آنها آسیب بیشتری می‌رساند. هر چه تعداد و مدت سیگار کشیدن بیشتر شود، عوارض آن شدیدتر است.

 

مصرف هر نوع دخانیات برای سلامتی ضرر دارد و بیشترین آسیب به قلب و ریه وارد می‌شود، راه‌های زیادی برای ترک سیگار وجود دارد اما برای هر فرد، یک روش مناسب توصیه می‌شود، برای ترک، باید در تصمیم خود محکم و قاطع بود و در یک روز معین سیگار را ترک کرد برای اغلب افراد این موفق‌ترین روش بوده و روش دیگر ترک تدریجی است.

 

روش ترک سیگار

اکه ابتدا میزان مصرف روزانه سیگار کم شود، مکان همیشگی سیگار کشیدن تغییر یابد و زمان سیگار کشیدن هر روز یک ساعت به تأخیر بیفتد. در ادامه وقتی سیگار به نیمه رسید، خاموش شود و در نهایت سیگار بطور کامل کنار گذاشته شود.

 

مواد مخدر و محرک هرچند ممکن است در اوایل مصرف بهبودی موقت و گذرا را ایجاد کند اما به فاصله مدتی بسیارکوتاه، بیماری و  افسردگی و اضطراب اولیه شدت می‌یابد.

 

مشکلات روانی و سیگار

بر اساس مطالعات انجام شده، ریشه اعتیاد در بسیاری موارد، مسائل روانی است و از آنجاکه افراد بطور معمول برای درمان مشکلات روانی خود مراجعه نمی‌کنند، بتدریج بصورت خوددرمانی و تفننی به مصرف موادمخدر ادامه می‌دهند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان - حمیدرضا بهرامی معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد - مورخ 27 اسفند 92