وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- مادرانی که بتازگی صاحب فرزند شده اند

مادرانی که بتازگی صاحب فرزند شده اند

اگر به تازگی صاحب فرزند شده اید و زیاد نگران نوزادتان هستید، نگذارید بعضی از مسائل، شما را از پا در بیاورد یا ذهن تان را بیش از اندازه، به خود مشغول کند. این مقاله حاوی اطلاعاتی است که احتمال دارد در نگهداری نوزاد به دردتان بخورد

 

گریه نوزاد

با وجود اینکه گریه نوزاد می تواند علامت هشداری باشد، به یاد داشته باشید گریه برای نوزادان امری طبیعی است. بچه ها قبل از یک سالگی به دلایل مختلف از جمله: گرسنگی، خواب، پوشک کثیف و برانگیختگی و استرسی که بیش از توان شان باشد گریه می کنند. والدین باید بدانند گریه به نوزاد آسیب نمی رساند. گریه زیاد نوزاد، نشانه کم مهارتی والدینش نیست، بلکه فقط بعضی از بچه ها بیشتر از بقیه گریه می کنند. اگر شما به گریه نوزادتان فوری پاسخ بدهید و او دیگر گریه نکند، جای نگرانی وجود ندارد، اما اگر به هیچ وجه آرام نگیرد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است گریه اش به دلیل نفخ و نشانه ای از درد در ناحیه شکم باشد. دو دلیل اصلی شکم درد کودک، حساسیت و پروتئین شیر گاو یا قند شیر است.

عطسه
نوزاد را از بیمارستان به خانه می آورید و ناگهان متوجه عطسه های او می شوید. قبل از آنکه او را دوباره نزد پزشک ببرید، مرتب درجه حرارت بدنش را کنترل کنید. به یاد داشته باشید نوزاد با عطسه، گرفتگی های سوراخ های بینی و مجاری دستگاه تنفسی خود را باز کرده و آنها را از گرد و غبار هوا پاک می کند. علاوه بر این عطسه می تواند روشی برای باز کردن سوراخ های بینی باشد که بر اثر شیر دادن یا در آغوش گرفتن، بسته شده است. پس از شیر خوردن، نوزادان نفس عمیق می کشند یا عطسه یم کنند تا بینی شان باز بشود. فقط موقعی عطسه باید شما را نگران کند که نوزاد تب و آبریزش یا گرفتگی بینی داشته باشد یا به نظر برسد از لحاظ تنفسی مشکل دارد.

شیردهی
بسیاری از زنانی که به تازگی مادر شده اند به خود فشار می آورند تا درست پس از تولد نوزاد بتوانند با مهارت به نوزادشان شیر بدهند، در حالی که این کار به آموزش مهارت شیردهی مادر ارتباط دارد. بسیاری از نو مادرانی که به نوزادشان شیر می دهند، نگران این موضوع هستند که مبادا او سیر نشود، چون به نظر همیشه گرسنه است.

روزهای اول تولد نوزاد، دشوارترین روزهاست. چون او به طور مرتب شیر می خورد. در حالی که این امر طبیعی است، چون مدتی طول می کشد تا شیر به اندازه کافی جریان بیابد و نوزاد طبق برنامه خاصی شیر بخورد و این کار فقط با تداوم و پشتکار مادر و نوزاد حاصل می شود.

حال اگر بنا به هر دلیلی نتوانستید شیر خودتان را به نوزاد بدهید، خود را بی خواب نکنید و احساس گناه نداشته باشید، چون ممکن است نوزادتان با شیر خشک بهتر کنار بیاید.


ارتباط با نوزاد

حتی اگر برای دیدن نوزادتان ۹ ماه رویا در سر پرورانده باشید، چند ساعت پس از وضع حمل، وقتی به او نگاه می کنید، بیشتر احساس خستگی می کنید تا عشق و این امری طبیعی است. در بعضی موارد، مادر بسیار سریع با نوزاد ارتباط برقرار می کند. حال اگر برای شما چنین اتفاقی نیفتاد، نگران نشوید. با شیردهی، در آغوش گرفتنش و حتی تماشای ارتباط بین شوهر و نوزادتان، در این روند پیش می روید. ارتباط، روند بالنده ای است که سریع اتفاق نمی افتد و به مرور زمان عمیق تر می شود.


پایش رشد نوزاد

اگر در میان دوستان و اعضای فامیل، نوزادی همسن فرزندتان وجود دارد، شاید به راحتی نگران این موضوع بشوید که نوزادتان همگام با سایر همسالانش رشد و پیشرفت نمی کند. خودتان را با مقایسه نوزادتان با نوزادهای آشنایان نگران نکنید. با وجود اینکه برای رشد کودکان حد و مرزهای سنی در نظر گرفته شده و سن تقریبی برای مهارت یابی آنها در کارهای مختلف تعیین شده، اما با مراجعه مستمر به پزشک کودکان و تکیه بر غرایز مادرانه خودتان، بدانید که آیا فرزندتان رشد لازم را دارد یا نه.


پزشکان کودک بر این باورند که تا قبل از یک سالگی نباید زیاد نگران بعضی تاخیرهای رشد شد، اما در همین حین باید به فرزندتان کمک کنید و مشوق او در راه رفتن، حرف زدن و بقیه مهارت هایش باشید و با مراجعات مرتب پزشکش را از پیشرفت هایش آگاه کنید.


برنامه ریزی برای خورد و خواب

برنامه ریزی برای خورد و خواب نوزادتان اهمیت دارد، اما برنامه ریزی در هفته های اول یا حتی ماه های اولیه زندگیش، می تواند هم برای شما، هم برای نوزاد، استرس آفرین باشد. نوزادان به ویژه آنهایی که تازه متولد شده اند، خود را با امور مختلفی تطبیق می دهند و بالاخره دریافت خوبی از شب و روز می یابند، پس وقت خواب آنها را زیاد کنترل نکنید، فقط به آنها اجازه بدهید، در زمان دلخواه بخورند و بخوابند.



شنیدن حرف های دیگران

پس از تولد نوزاد هر کس می خواهد برای مراقبت های نوزاد، توصیه ای بکند. در این مواقع، با وجود اینکه بهتر است توصیه های خوب را به ذهن بسپارید، شاید بعضی دیگر توانایی های شما را به عنوان یک مادر زیر سوال ببرند در حالی شما، چون مادر نوزاد هستید، باید بدانید بهترین ها برای شما و نوزادتان چیست. کتاب های روانشناسی کودک منبع فوق العاده ای برای آموختن نکات خوب و بد تربیتی است. در حالی که هر کودکی در این دنیا وجود یگانه ای دارد و هر آنچه برای کودکی دیگر به کار می آید شاید مناسب فرزندتان نباشد، نباید به دلیل این تضاد احساس گناه کنید.


پذیرش کمک و یاری دیگران

پس از تولد نوزاد، شما به استراحات نیاز دارید، به اطرافیان بگویید که به استراحت نیازمندید. اگر آنها می خواهند برای کمک به جمع آوری لباس ها، پخت غذا، نظافت خانه و... بپردازند موضوع فرق می کند. از پذیرفتن دست یاری آنها خجالت نکشید و حتی برای کمک از آنها یاری بطلبید. مادر شدن به انرژی جسمی و ذهنی فراوانی نیاز دارد و فرصتی برای شارژ شدن، در واقع هدیه ای است برای نوزادتان. پذیرش کمک دیگران، نشانه ای از خوبی شما به عنوان یک مادر است نه برعکس.


کامل بودن

شاید بارها شنیده باشید که هیچ کس کامل نیستف اما بسیاری از نومادران نگران این موضوع هستند که اگر کارها را به طور تمام و کامل انجام ندهند، به زندگی نوزادشان لطمه می زنند. خودتان را با سایر مادران مقایسه نکنید و یگانگی خود را از یاد نبرید. وقت خود را صرف تصمیم گیری برای چیزی بکنید که به کار خانواده و فرزندتان می آید، زمان گرانبها و انرژی خود را تلف نکنید و سعی نداشته باشید تمام کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید. اگر در انجام کاری کوتاهی می کنید، احساس گناه نداشته باشید. هر قدر هم مادر خوبی باشید، نمی توانید تمام کارها را به تنهایی انجام بدهید.

 

کاهش فوری وزن بعد از زایمان غیر واقع بینانه است

بسیاری از نومادران با دیدن تصاویر ستارگان سینما، خوانندگان و مدل ها که پس از زایمان بلافاصله بدن شان به فرم پیش از بارداری بر می گردد، احساس فشار می کنند. باید بدانند کاهش فوری وزن بعد از زایمان کاملاً غیر واقع بینانه و همین طور ناسالم است. پس توجه خود را به نوزادتان متمرکز کنید نه اضافه وزن تان.

البته این امر به آن معنا نیست که نباید برای خودتان هم وقت بگذارید، بلکه خوراک سالم و خواب خوبی داشته باشید و وقتی توانایی کامل را برای پیاده روی، یافتید، شروع کنید. پیاده روی نه فقط ذهن تان را از افکار آزاردهنده رها می سازد، بلکه انرژی تان را هم افزایش می دهد و برای نوزادتان استنشاق هر روزه هوای تازه فوق العاده است.

منبع: مجله خانواده جوان/ شماره
۲۰۱/ اسفند ماه ۹۲/ ترجمه: کارولین سحاکیان/ صفحه ۱۲




اگر کودک نتواند بایستد دچار ضعف عضلانی است


اگر هنگام بغل کردن نوزاد گردنش بیفتد و صاف قرار نگیرد؛ همچنین وقتی که کودک راه می‌افتد نتواند روی پایش بایستد همه اینها از علائم ضعف عضلانی کودک است.

اختلالات عضلانی همان بیماری‌های میوپاتی هستند که بیشتر در ازدواج‌های فامیلی دیده می‌شوند و عامل ژنتیک و ارث مهمترین عامل ابتلا به این بیماری است.


اگر کودک از دوره نوزادی دچار ضعف عضلات باشد بدین نحو که در هنگام بغل کردن نوزاد گردنش بیفتد و صاف قرار نگیرد؛ همچنین وقتی که کودک راه می‌افتد نتواند روی پایش بایستد همه اینها از علائم ضعف عضلات کودک است.

والدین بعد از مواجهه با چنین حالتی باید کودک را به پزشک متخصص ارجاع دهند تا با انجام آزمایش‌ و تست عضلانی، نوع ضعف عضلانی تشخیص داده شود.


درمان این بیماری بر حسب خفیف یا شدید بودن آن متفاوت است.

اگر ضعف عضلانی نوزاد خفیف باشد می‌توان با فیزیوتراپی، ورزش و استفاده از کفش‌های کمک کننده چون بریس به کودک کمک کرد.

در نوع شدید آن بر حسب آن که چند عضو کودک درگیر این ضعف شده است، به عمل جراحی نیاز می‌شود.

متاسفانه این بیماری روند رو به رشد و پیشرفت در کودک را طی می‌کند و ما می‌توانیم فقط تغییر شکل عضلات و شدت بیماری را کنترل کنیم و از پیشرفت سریع آن بکاهیم.


منبع: فارس نیزو – فرهنگ غنی پور، فوق تخصص ارتوپدی کودکان – مورخ 1392/11/21