مواد غذایی موثر بر طول عمر انسان
از ابتدای خلقت انسان و در دورههای مختلف همه به دنبال راهکاری برای افزایش طول عمر بودهاند که یکی از آنها تاثیر مواد غذایی است.
14 نوع ماده غذایی مفید وجود دارد که اگر مصرف مداوم آنها در دستور غذایی قرار گیرد روند پیری را کند کرده و با پیشگیری از بسیاری از بیماریها طول عمر را افزایش میدهد که سیب، موز، تخممرغ، ماهی، لوبیا سبز، گردو، سویا، اسفناج، گل کلم، لیمو ترش، پیاز، گوجهفرنگی و چای سبز این 14 ماده را تشکیل میدهند.
سیب:
سیب سرشار از آنتیاکسیدان بوده و به دلیل وجود آنتیاکسیدانی به نام کوارستین در کنار فیبر معروفی به نام پکتین ذرات ژلهای مانندی را در خون ایجاد میکند که مواد زائد خون به آن چسبیده و دفاع میشود که بهترین راه مقابله با سرطان خون نیز محسوب میشود.
موز:
موز ماده غذایی دیگری است که به گفته این متخصص تغذیه حاوی پتاسیم برای تنظیم فشار خون و منیزیم برای پیشگیری از سرطان است. غافل از اینکه اسید فولیک موجود در موز نیز در سلامتی نقش موثری دارد.
تخم مرغ
همچنین مواد موجود در تخممرغ برای پیشگیری از آب مروارید موثر اس و کولین موجود در آن به تقویت حافظه کمک میکند برای همین به کودکان زرده تخم مرغ میدهیم و میتواند مصرف به اندازه آن در پیشگیری از اختلال حواس و آلزایمر موثر باشد به شرط آنکه تخممرغ را سرخ نکنیم چرا که همین امر خود باعث بروز سرطان میشود و تخممرغ آبپز بهترین نوع استفاده از آن است.
سیر
سیر ماده غذایی معجزهکننده است، سیر خاصیت ضد انعقادی دارد و سرشار از آنتیاکتسیدان است و حتی افرادی که به سرطان مبتلا هستند به دلیل خاصیتی که سیر روی سلولهای سرطانی میگذارد و آنها را منهدم میکند با خوردن سیر خام طول عمرشان افزایش مییابد.
لوبیا سبز
لوبیا سبز را به دلیل فیبر محلولی که دارد برای دستگاه گوارش مفید است، خوردن این ماده غذایی باعث میشود که فرد دچار یبوست نشود و به همراه فیبر موجود در خود چربی زائد را از بدن دفاع کرده و کلسترول خون را پایین میآورد چرا که کلسترول خود زمینهساز بسیاری از بیماریهاست.
گردو
گردو سرشار از امگا 3 است و اگر یک مشت گردو بخوریم معادل صد گرم ماهی آزاد اثربخشی دارد که میتواند در کاهش فرآیندهای التهابی به ویژه التهاب مفاصل مفید باشد و در کنار آن در تقویت حافظه بسیار موثر است.
سویا
همچنین سویا به دلیل داشتن ایزوفلاوین در کاهش سرطان سینه در خانمها نقش پررنگی را ایفا میکند و برای کاهش پیامد های ناشی از یائسگی در زنان بسیار مهم است و توصیه میکنیم همه افراد لوبیای سویا را به عنوان یکی از تنقلات در برنامه غذایی خود قرار دهند.
اسفناج
اسفناج به دلیل داشتن ویتامینهای A و C و اثرات آنتیاکسیدانی سبب طول عمر میشود.
گل کلم
گلکلم به دلیل کلسیم بالا میتواند در ایمنسازی بدن برای پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی نقش کلیدی ایفا کند. همچنین برای افرادی که زخم معده دارند بخارپز این نوع ماده غذایی بسیار مفید است.
لیمو ترش
لیموترش نیز یکی از مواد غذایی معجزهگر است، که بدن را در مقابل عفونتهای باکتریایی ایمن میکند به شرط آنکه لیموترش تازه را هنگام استفاده و در همان لحظه برش داد و استفاده کرد و آبلیموهای مانده که از قبل تهیه شده و در شیشهها قرار دارد خاصیت لیموترش تازه را ندارد.
در عین حال افرادی که به طور مداوم لیموترش مصرف میکنند کمتر به بیماریهای دهان و لثه دچار میشوند.
پیاز
پیاز نیز به دلیل داشتن سولفور و کوارستین آنتیبیوتیک قوی محسوب میشود که سطح کلسترول خون را نیز کاهش میدهد و تنها اشکال آن ایجاد بوی بد دهان است.
گوجه فرنگی
در عین حال گوجه فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات به عنوان یکی از سرطانهای شایع در مردان بسیار مفید است.
چای سبز
چای سبز هم بعنوان ماده غذایی موثر در افزایش طول عمر توصیه میشود چرا که در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی _ عروقی مفید است به شرط آنکه آن را درست دم کنیم که یک قاشق مرباخوری از چای سبز را باید در یک لیوان آب جوش ریخته در آن را بگذاریم و در محیط اتاق یک ربع بعد آن را مصرف کنیم.
منبع: فارس – شیوا فرجی متخصص تغذیه
استحکام عضلات و افزایش طول عمر
تحقیقات اخیر متخصصان غدد دانشگاه UCLA آمریکا نشان می دهد که افزایش استحکام عضلات باعث افزایش طول عمر می شود.
استحکام عضلات و توجه به شاخص توده بدن (BMI) مهمترین عامل طول عمر است.
در این تحقیقات از یک قانون طلایی استفاده شده است که در آن اندازه عضله نسبت به طول آن بررسی می شود.
ورزش های کششی و استقامتی و استفاده از مواد غذایی
در ادامه تحقیقات آمده است که استفاده از دارو برای افزایش حجم عضلات روش نادرستی است و اثرات سوء دارد؛ در مقابل ورزش های کششی و استقامتی و استفاده از موادغذایی طبیعی برای استحکام عضلات توصیه شده است.
برخی از مواد غذایی موثر در تقویت عضلات عبارتند از :
لوبیا
ماست
روغن زیتون
گوشت آهو
پنیر
سیب
گوشت گاو و گوساله
عدس
اسفناج
برنج قهوه ای
صدف
بادام
سیب زمینی
مرغ
موز
تخم مرغ
بلغور جوی دوسر
ماهی
گوشت بوقلمون
شیر
انواع توت
دانه کتان
آجیل
کلم بروکلی
گوجه فرنگی
پرتقال
هویج
آب
چای سبز
نتایج
این تحقیقات در نشریه American Journal of Medicine منتشر شده است.
منبع: ایرنا – 10 فروردین 93
میوه هایی که شماره جوان نگه می دارد
دست اندرکاران مواد غذایی میگویند ۹ میوه که از میوههای زرد مثل لیمو ترش و آلو زرد تا میوههای سبز و قرمز همانند زیتون، خیار، گیلاس و انار را شامل میشود، علاوه بر خواص دیگری که دارند، سبب جوان ماندن انسان نیز میشوند.
برخی از خواص این میوههای نُه گانه را بخوانید :
لیمو ترش
خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، کاهش دهنده وزن، هضم کننده و تصفیه کننده کبد دارد. دارای املاح و ترکیبات زیادی مانند اسیدسیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، فلاوونوئید، پکتین و لیمونین است که ایمنی بدن را تقویت میکند و با عفونتها مقابله میکند.
آلو زرد
حاوی ویتامینهای آ- ب - ب۲- ب ۶ پ پ - ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد است. به علت داشتن مواد معدنی مفید، عدم تعادل یونهای خون را از بین میبرد و مواد لازم را در دسترس سلولهای بدن و بویژه سلولهای عصبی قرار میدهد. این عناصر مفید در فعالیت سلولهای عصبی و از میان بردن تحریک آنها نقش بسزائی دارند.
گریپ فورت
دارای ویتامین ث است. این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است. این میوه به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک میکند. گریپ فروت، خون را تصفیه میکند و کلیه و کبد را پاک مینماید. این میوه عمل هضم را آسان میکند و جریان عصیر (شیره) معدی و ترشح کیسه صفرا را سرعت میبخشد.
گیلاس
حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، گوگرد و به مقدار قابل توجهی آهن
است همچنین دارای کبالت، مس، منگنز و روی است. گیلاس دفع کننده سموم بدن و تصفیه
کننده خون نیز به شمار میرود.
انار
آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود میبخشد. انار معتدل،
مقوی، ملین، اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم میشود.
آب انار همچنین میتواند چربیهای اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش
دهد.
هویج
با داشتن مواد مقوی و ویتامینها یکی از مهمترین و مفیدترین مواد برای بدن است.
خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا میبرد. مصرف هویج در
برطرف کردن بیماریهای آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار، تحریک مجاری هضم و
تنفسی، سرفههای مقاوم، آسم، اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسائی دارد.
زیتون
گیاهی بسیار مفید برای سلامتی انسان است و میتواند از بروز بیماریهای قلبی
پیشگیری کند.
اگرچه زیتون حاوی چربی بالایی است اما با این وجود منبع خوبی از اسید اولئیک یا اسیدهای چرب اشباع نشده امگا - ۹ و ویتامین ایی است. زیتون همچنین میتواند اشتها را نیز افزایش دهد.
این گیاه و روغن آن میزان قند خون را
تنظیم میکنند و خاصیت ضد سرطان و ضد التهابی دارد تا جایی که ممکن است از التهاب
روده نیز پیشگیری کنند. خاصیت زیتون برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز نیز شناخته
شده است. زیتون سنگهای صفراوی را دفع و یبوستهای مزمن را درمان میکند و تسکین
دهنده قولنجهای ناشی از ورم کلیه است. همچنین این میوه بسیار مفید در تسکین درد و
سوزش سوختگیها، درمان آفتاب زدگی و سرمازدگی، گزش حشرات، مار و عقرب نقش قابل
توجهی دارد.
خیار
خیار دارای ویتامینهایی است که روزانه بدن ما به آن نیازدارد مانند میتامینهای
ب ۱،
ب۲، ب ۳، ب ۵، ب ۶، اسید فولیک، ویتامین سی، کلسیم،
آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی است.
انگور
انگور دارای ویتامینهای آ، ب و ث است و نیز دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن،
فسفر، پتاسیم و آلبومین است. یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن آن
است. انگور قند خون را نیز تنظیم میکند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و
خون سازی از انگور سبز هم بهتر است.
انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است که این موضوع به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است
منبع: افکار نیوز