وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- همه چیز درباره دیابت

همه چیز درباره دیابت

 

میوه هایی که افراد دچار دیابت می توانند استفاده کنند:

گلابی برای بیماران مبتلا به مرض قند میوه مناسبی است، زیرا قسمت اعظم آن از نوع سلولز، لولوز و سوربیتول بوده که برای مبتلایان به دیابت مفید است.

ـ پرتقال دارای حداقل یازده درصد مواد قندی است که مستقیماً جذب بدن شده و به شکل گلوکز، فروکتوز و لولوز است، به همین جهت مصرف آن به اشخاصی که مرض قند (دیابت) دارند، توصیه می شود.

ـ هلو با اینکه شیرین است برای مبتلایان به مرض قند هیچ گونه ضرری ندارد.

ـ خوردن توت فرنگی، سیب، گلابی، تمشک، آلو و گیلاس برای افرادی که مبتلا به مرض قند هستند، مضر نیست زیرا قند آنها از نوع لولوز است.

ـ لیموترش و آبلیمو دارای مواد قندی است و مصرف مکرر و زیاد آنها برای بیماران دیابتی مضر است. البته مصرف جزئی آن ایرادی ندارد.

ـ گلابی برای بیماران مبتلا به مرض قند میوه مناسبی است، زیرا قسمت اعظم آن از نوع سلولز، لولوز و سوربیتول بوده که برای مبتلایان به دیابت مفید است.

ـ مصرف گریپ فروت باعث کاهش گلوکز در خون شده و خوردن آن قبل از غذا مقدار قند خون را تا سی درصد کاهش می دهد.

ـ دم کرده برگ های شاتوت برای معالجه بیماری قند بسیار موثر است.

ـ موز کال و نرسیده برای مبتلایان به دیابت بسیار مفید است، زیرا موز کال دو گرم قند و ۲۳ گرم نشاسته دارد.

ـ فروکتوز و گلوکز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و دیابتی ها مشکلی به وجود نمی آورد.

ـ روغن زیتون برای چربی و قند بالا بسیار مفید است و در رژیم های غذایی لاغری و دیابتی به افراد تجویز می شود.

ـ چون مواد قندی موجود در خرمالو از نوع لولوز و گلوکز است برای مبتلایان به مرض قند مضر نیست.

ـ پاپایا میوه ای است که برای حفاظت افراد دیابتی در مقابل گرفتگی رگ ها و بیماری های قلبی توصیه می شود.

ـ بیماران دیابتی می توانند از توت خشک به جای قند استفاده کنند. توت خشک میزان گلوکز خون را کاهش می دهد.

ـ چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد برای افرادی که بیماری قند دارند مناسب است.

ـ در طب سنتی چینی معتقدند که کدو حلوایی در تنظیم قند خون موثر بوده و باعث تحریک عمل لوزالمعده می شود. ویتامین «ث» موجود در آن نیز می تواند از پیشرفت دیابت جلوگیری نماید. کدو حلوایی حاوی فیبر غذایی می باشد. فیبر موجود در آن برای درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً یبوست، چوبی خون بالا و دیابت مفید است.

ـ مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده آن دسته از افراد دیابتی که به طور مرتب مقدار زیادی ویتامین «ث» دریافت می کنند میزان کلسترول و قندشان پایین می آید بنابراین به دیابتی ها خوردن کیوی که سرشار از ویتامین «ث» است، توصیه می شود.

ـ مقداری از قند کشمش از نوع سوربیتول است، بنابراین برای بیماران مبتلا به مرض قند مجاز می باشد.

ـ درصد اصلی قندهای موجود در انگور مربوط به فروکتوز بوده که به نام قند میوه مشهور است. این نوع قند مانند گلوکز برای افراد دارای قند خون مضر نبوده، لذا یکی از میوه هایی که می تواند مورد استفاده دیابتی ها قرار گیرد، کشمش و مویز است.

ـ قند خون فرد با مصرف شلیل به آهستگی بالا رفته و دیرتر احساس گرسنگی می کند. بنابراین این ماده غذایی برای مبتلایان به دیابت و افرادی که می خواهند وزن شان را کاهش دهند، مفید می باشد. فیبر دیگر ترکیب قابل توجه در شلیل و بامیه است که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهد. بنابراین مصرف شلیل می تواند در کنترل قند خون موثر باشد.

ـ توصیه می شود بیماران چاق که در معرض خطر دیابت هستند، قره قات مصرف کنند.

ـ به دلیل پایین بودن «شاخص گلیسمیک» در بادمجان (کمتر از ۱۵) برای بیماران دیابتی سودمند است.

ـ کسانی که دیابت دارند، قارچ بخورند زیرا قارچ هیچ گونه ماده قندی ندارد.

ـ مصرف کرفس مقدار قند دیابتی ها را پایین می آورد.

ـ هویج دارای انسولین گیاهی می باشد و این ماده قادر است قند خون را کاهش دهد، لذا برای مبتلایان به دیابت خوردن آن مفید خواهد بود و بالعکس برای افرادی که قند خون شان کمتر از حد طبیعی است مصرف آن توصیه نمی گردد.
ـ کدو سبز دارای قند است، ولی قندش برای بیماران مبتلا به دیابت ضرر ندارد و دارای ویتامین های زیادی است. مصرف کدو از افزایش قند و چربی خون جلوگیری می کند و برای معالجه مرض قند و چربی خون کافی است آب آن را گرفته و روی آن آب لیمو ریخته و روزی یک لیوان از آن میل کنید.

ـ افراد مبتلا به دیابت نوع دو برای پیشگیری از بیماری های قلبی از عصاره گوجه فرنگی استفاده کنند. نوشیدن عصاره گوجه فرنگی برای سه هفته موجب رقیق تر شدن خون افراد بیمار می شود.

ـ محققان اعلام نمودند که مصرف کلم بروکلی به بهبود و ترمیم آسیب های وارد شده به رگ های خونی قلب ناشی از ابتلا به دیابت کمک می کند.

ـ سیر بادشکن بوده و برای بیماران مبتلا به بیماری قند تجویز می شود چرا که مصرف سیر در کاهش قند خون بیماران دیابتی نیز موثر است.

ـ محققان اعلام نمودند کروم موجود در پیاز باعث افزایش انسولین، کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید در بیماران دیابتی می شود، در حالی که باعث افزایش میزان کلسترول خوب خون است و موادی در آن وجود دارد که قند خون را نیز پایین می آورد.

ـ از فرآورده های موسیر برای کم کردن قند خون در افراد دیابتی استفاده می شود.

ـ کسانی که دیابت دارند می توانند شاهی آبی (بولاغ اوتی) را به طور خام در سالاد البته بدون هیچ گونه چاشنی یا آب شاهی را مخلوط با شیر یا به صورت شربت یا دم کرده مصرف نمایند.

ـ مصرف گیاه والک باعث کاهش قند خون و پیشگیری از افزایش فشارخون در مبتلایان به دیابت می شود.

ـ خرفه سرشار از اسیدهای چرب و امگا۳ می باشد و در کاهش و درمان بیماری های قلبی ـ عروقی و دیابت موثر است.

ـ دم کرده تخم شنبلیله و مصرف عرق شنبلیله در کنترل قند و دیابت بسیار موثر است.

ـ برگ های ریواس لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین نموده و قند خون را کم می کند، بنابراین برای درمان دیابت سودمند است.

ـ مصرف آلبالو، نارگیل، زیتون، قره قات، اسفناج خام، کاهو، تره، تره فرنگی، شاهی، مرزه، کنگر و فلفل دلمه ای برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار سودمند است.


توصیه های غذایی به افراد دارای دیابت:

ـ افراد مبتلا به دیابت باید از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنند: انار، آلوی خشک، انجیر، گرمک و طالبی، خربزه، انگور، شلغم، چغندر، سیب زمینی.

ـ باید به افراد دیابتی توصیه شود موارد ذکر شده ای که برای آنها مفیدند نباید زیاد مصرف نمایند. افراد دیابتی باید در استفاده از کلیه مواد اعتدال را رعایت نمایند و نکته دیگر اینکه اکثر موارد ذکر شده فوق دارای طبع سرد می باشند و افراد مبتلا به دیابت چون اکثراً طبع خودشان نیز سرد می باشد، استفاده از موارد فوق باعث اضافه شدن سردی و سستی و کرختی و بی حالی بدن آنها می شود. لذا افراد دیابتی ضمن استفاده از موارد مفید فوق باید از دارچین، زنجبیل، سیاهدانه، مرزه، سنبل الطیب، آویشن و ادویه های گرم دیگر در غذاهای روزانه شان استفاده کنند تا سردی استفاده از موارد ذکر شده تا حدودی کنترل شود.


منبع: مجله روزهای زندگی/ شماره
۴۴۰/ ویژه نوروز ۹۳/ صفحه ۱۰۶


نگهداری و رسیدگی به زخم در بیماران دیابتی


دیابتی‌ها با ماساژ پای خود با نمک می‌توانند بافت‌های زیر پوست خود را قوی کنند و به بافت‌های سلولی بدن کمک کنند تا زخم‌ها را درمان کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند ورزش و برنامه‌ غذایی صحیح و ضعیت بیماران دیابتی را در حد ایده‌ آل نگه می‌دارد و باعث می‌شود تا زخم‌هایشان را به طور مطلوب کنترل کنند.


گفتنی است بهترین راه حل برای درمان زخم‌های افراد دیابتی ماساژ پا در آب نمک است زیرا آب نمک "گردش خون" را در بدن افزایش می‌دهد و از عوارض حاد و مزمن بیماری دیابت پیشگیری می‌کند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهند، خشک کردن پاها با سشوار یکی دیگر از راهکارهایی است که زخم‌های روی بدن دیابتی‌ها را بهبود می‌بخشد و از آسیب‌های بیش از حد جلوگیری می‌کند.


منبع: باشگاه خبرنگاران