وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

شش ماده خطرناک در فست فودها و مواد غذایی

شش ماده خطرناک در فست فودها، شیرینی ها، نوشیدنی ها، شکلاتها، فرآورده های لبنی

 
در اینجا ما 6 نمونه از بدترین افزودنی‌هایی که در غذاهای شما وجود دارد را معرفی میکنیم. حتی اگر شما نسبت به خطرناک بودن این مواد قانع نشوید، بایستی قبول کنید که هر چه قدر از این مواد مضر بیشتر دوری کنید، بیشتر فرصت استفاده از غذاهای کامل و مفید را خواهید داشت.

 
محصول خطرناک شماره 1: رنگ کارامل


رنگ کارامل یک ماده ی مصنوعی است که از گرم کردن شکر حاصل میشود. در بیشتر مواقع این پروسه شامل آمونیاک میباشد.


چرا خطرناک است؟

رنگ کارامل معمولاً در همه چیز دیده می شود. از نوشابه‌ها و سس ها گرفته تا نان و شیرینی. وقتی که مستقیماً کارامل از شکر ساخته شود، نسبتاً بی خطر است اما وقتی که با آمونیاک ساخته میشود، دو نوع ماده شیمیایی به نام‌های 2 متیل لیمیدازول و 4 متیل لیمیدازول که موجب ایجاد سرطان در موش‌های آزمایشگاه شده است، را به وجود می آورد.


خطر این ریسک آن قدر زیاد است که دولت ایالتی کالیفرنیا، 4 متیل لیمیدازول را به عنوان یک ماده ی سرطان زا اعلام کرده است. متأسفانه شرکت‌ها مجبور نیستند، اعلام کنند که آیا مواد رنگی آنها با آمونیاک ساخته شده است یا خیر. به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم که جداً از مصرف این محصولات دوری کنید.

این مواد در کولاها و نوشیدنی‌های دیگر، سسها و مخلوطهای حجم دهنده و پُر کننده وجود دارند.

 
ماده ی خطرناک شماره 2: پتاسیم بروماید


پتاسیم بروماید ماده ای است که به آرد زده میشود و در هنگام پخت نان به ورآمدن خمیر کمک می کند. در واقع نوعی عمل آورنده و بافت دهندهی خمیر است که در نانهای ماشینی به کار میرود و از آن برای بهبود خواص نانوایی و پایداری آرد استفاده میشود.



چرا ترسناک است؟

پتاسیم بروماید موجب تومورهای تیروئید و کلیه در خرگوشها شده و باعث موتاسیون سلولهای بدن میگردد، همچنین میتواند به سیستم اعصاب آسیب برساند و به همین جهت مصرف آن کاملاً محدود شده است و حتی در بسیاری از کشورها ممنوع اعلام شده است. در کالیفرنیا محصولاتی که شامل پتاسیم بروماید هستند بایستی علامت «خطر ایجاد سرطان» بر روی آنها نصب شده باشد.


 
ماده ی خطرناک شماره 3: روغنهای گیاهی نیمه جامد

زمانی که روغنهای دارای پیوند دوگانه (اشباع نشده) با هیدروژن تحت عمل فشار و حرارت ترکیب می شوند عمل هیدروژناسیون صورت می گیرد. به چنین روغنهایی، روغنهای هیدروژنه میگویند. این عمل یکی از مهمترین فرآیندهای صنایع غذایی است. با هیدروژناسیون میتوان روغن های مایع را به روغن جامد یا نیمه جامد تبدیل کرد. این عمل سبب مقاومت بیشتر روغنها در برابر اکسیداسیون می شود.

واحدهای صنعتی مواد غذایی به دلیل حمل و نقل بهتر روغن جامد و پایداری آن در برابر فساد تمایل به تبدیل روغن مایع به روغن جامد دارند، سرانجام این که باید از مصرف هر نوع غذایی که حاوی اسید چرب ترانس باشد، اجتناب کنید.


چرا خطرناک است؟

این چربی ها منابع تولید اسیدهای چرب ترانس در رژیم انسان ها هستند. یک مطالعه در دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داد که اسید چرب ترانس موجب 70 هزار حمله ی قلبی در سال میشود.

البته هنوز در بسیاری از فست فودها در یک وعده غذایی حدود بیش از 2 گرم از این مواد موجود می باشد که این ماکزیمم مقداری هست که انجمن قلب آمریکا اجازه ی استفاده از آن را در روز، می دهد.

این موارد در مرغ های سوخاری، در سوپهای نیمه آماده و بعضی پنیرها وجود دارد.

 
ماده ی خطرناک شماره ی 4 -: Azodicarbonamide

نوعی مادهی شیمیایی گردی یا متبلور، به رنگ زرد تا نارنجی قرمز و عملاً غیر قابل حل در آب است که از آن در عمل آوری و رنگ بری آرد غلات برای بیشتر کردن قابلیت تنظیم حالت مطلوب خمیر برای تولید قرص نان سبکتر و حجیم تر و به عنوان یک ماده عمل آورنده خمیر در آردهای نانوایی و خمیر نان استفاده میشود. این ماده را میتوان با عامل اکسید کننده برومات پتاسیم مصرف کرد. میزان مصرف آزودیکربنآمید کمتر از 45 قسمت در میلیون است.

چرا ترسناک است؟

این ماده به طور گستردهای در تولید فومهای پلاستیکی استفاده میشود و اگر چه FDA برای استفاده غذایی اجازه داده است، اما انگلستان این ماده را به عنوان مادهای که تولید آسم میکند، معرفی کرده است.

در یک خلاصه ای از 47 مطالعه که بر روی کربن آمیدها انجام شد، سازمان بهداشت جهانی اعلام داشت که این مواد احتمالاً سبب بروز آسم میشوند. سازمان بهداشت جهانی نتیجه گیری کرد که تماس با این مواد باید به حداقل ممکن برسد.

در کجا استفاده میشود؟ این مواد در بعضی از دونات ها، نانهای همبرگری و ... کاربرد دارد.


ماده ی خطرناک شماره ی 5 -:Carrageenan


کاراگینان یک ماده ی غلظت دهنده و امولسیفایر است که از گیاهان دریایی گرفته میشود.

 

چرا خطرناک است؟

خزه های دریایی مواد خیلی خوبی هستند. اما کاراگینان یک محصول جانبی از این خزه ها میباشد. در مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شده است، نشان داده شده است که این مواد میتواند موجب ایجاد سرطان، اولسرهای کولون و زخم بشوند. در مورد این که کاراگینان به انسان نیز صدمه میزند صد در صد مطمئن نیستیم اما به نظر میآید دوری از آنها بهتر باشد.

در چه چیزهایی استفاده میشود؟ در فرآورده های لبنی، بستنی، دسرهای ژلهای و ژله های کم کالری مصرف میشود.


 
ماده ترسناک شماره 6: آمونیوم سولفات

آمونیوم سولفات یک نوع نمک معدنی است که معمولاً در نزدیک آتشفشان های فعال وجود دارد و به طور صنعتی برای تهیه ی مخمر نان از آن استفاده میشود، باعث ورآمدن خمیر میشوند و در نوشابه ها نیز به مصرف میرسند.

 

چرا ترسناک است؟

این ماده غنی از نیتروژن میباشد. معمولاً به عنوان کود شیمیایی استفاده میشود و در سیستم اطفاء حریق هم وجود دارد. این مواد به نظر خطرناک میآیند. مطالعات ژاپنی در سال 2006 بر روی موشها نشان داد که این مواد غیر سرطان زا هستند. هم FDA و هم مرکز سلامت علوم برای عموم گفتند که این ماده امن است و بیشتر در نانها از آن استفاده میشود.

در نهایت به این نکته توجه کنید که: اگر غذای مصرفی شما میتواند فاسد شود آن غذا برای شما خوب است اما اگر غذایتان فاسد نشدنی است و ماندگاری طولانی داشته باشد، آن غذا برای شما بد است.

 

منبع: مشرق نیوز – مورخ 1392/12/13