وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- سنگ کلیه علل و درمان

ظروفی که باعث سنگ کلیه می شوند:


نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد که خوردن غذای داغ در "ظروف پلاستیکی" و ملامینی می تواند برای سلامتی مضر باشد و حتی باعث "سنگ کلیه" شود.

متخصصان با انجام یک تحقیق دریافتند که اگر ظروف ملامینی و پلاستیکی زیاد حرارت ببیند، مواد شیمیایی آنها وارد غذا می شود و خوردن غذا در این شرایط می تواند خطر تشکیل سنگ‌های کلیوی را افزایش دهد.



نتایج آزمایش‌ها نشان داد که وقتی غذاهای داغ یا اسیدی در ظروف پلاستیکی و ملامینی مصرف شوند، ترکیبات شیمیایی این ظروف وارد غذا شده و غذا را آلوده می کنند، به ویژه اگر جنس این ظروف مرغوب نباشد، این خطر تشدید می شود.

وارد شدن این ترکیبات در خون به نوبه خود خطر تشکیل سنگ کلیه را تشدید می کند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان- فرید ناطقی، کارشناس بهداشت محیط – مورخ 13 اسفند 92

 

 


رژیم غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه


تحقیقات نشان داده است مصرف زیاد سبزیجات خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.

اگر به بیماری سنگ کلیه مبتلا شده‌اید و از برگشت مجدد آن نگران هستید از خوردن آب انگور پرهیز کنید، خوردن آب انگور خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افراد مستعد ۴۴ درصد افزایش می‌دهد.

سبزیجات زیاد بخورید. تحقیقات نشان داده است مصرف زیاد سبزیجات خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.
همینطور از غذاهای حاوی اگزالات بپرهیزید، این غذا‌ها شامل قهوه‌، چغندر، شکلات، بادام، اسفناج، ریواس نوشابه‌هی گازدار، توت فرنگی، چای و سبوس گندم است که باعث بروز سنگ کلیه می‌شوند.

از مایعات استفاده کنید، برای رقیق کردن ادرار و دفع سنگ‌ها روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید و همچنین مراقب اسید اوریک خود باشید، گوشت حیوانات، مرغ و ماهی اسید اوریک ادرار را بالا می‌برد.

منبع باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر نادر کریمی متخصص کلیه - مورخ 21 اسفند 1392



بیماری های کلیه و علائم آن


معمولاً افراد به موقع برای پشگیری از بیماری کلیه مراجعه نمی‌کنند و زمانی که 80 درصد کلیه‌ از کار می‌افتد آن موقع است که فرد متوجه بیماری خود می‌شود در حالی که اگر یک آزمایش ساده انجام می‌داد کارش به دیالیز نمی‌رسید.

افراد میانسال و سالمند حداقل سالانه یک بار قند و فشار خون خود را بررسی کنند چرا که این دو عامل از عوامل از کار افتادگی کلیه‌ها هستند.

بیماری‌های دیابت و فشار خون در کشور ما بسیار شایع است به طوری که 25 میلیون نفر یا دیابت یا فشار خون دارند و همین مسئله خطر بالایی را در ابتلا به بیماریهای حاد کلیه ایجاد می‌کند.


فاکتورهای اصلی که در بروز این بیماری دخیل هستند مانند تغییر رنگ و بوی ادرار، فشار خون، قند خون و ... که افراد می‌توانند با بروز این علایم به پزشک مراجعه کنند و چنانچه پیگیری لازم را انجام ندهند زمانی می‌رسد که کار از کار گذشته است.


منبع: خبرگزاری فارس - داریوش آرمان – مورخ 22 اسفند 92