وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- ظروف شیشه‌ای بهترین برای پخت غذا


ظروف شیشه ای بهترین برای پخت غذا


استفاده از ظروف مسی نه تنها مس بدن را تامین نمی‌کند بلکه مسمومیت‌زاست و ظروف شیشه‌ای و پیرکس بهترین ظروف محسوب می‌شوند.

 

مشکل ظروف مسی برای پخت:

استفاده از ظروف مسی به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چرا که نه تنها نیاز بدن به مس را تامین نمی‌کند بلکه از آنجایی که مس جزو مواد معدنی است اضافه دریافت آن می‌تواند سبب بروز مسمومیت در بدن شود و افرادی که در منزل مدام از ظروف مسی استفاده می‌کنند معمولا با علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه می‌شوند.

حتی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسی هشدار داده است چرا که ظروف مسی را قلع‌اندود می‌کنند و برای اینکه قلع طی واکنش شیمیایی به مس متصل می‌شود کمی سرب هم به آن اضافه می‌کنند.

وقتی ظروف حرارت می‌بینند و درعین حال غذاهایی که پایه اسیدی دارند هنگامی که در ظرف ریخته می‌شوند (مثل گوجه‌فرنگی و آبلیمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.

بهترین ظروف برای پخت غذا

 ظروف لعابی هم به شرط آنکه لعاب آن آسیب ندیده باشد جزو ظروف مناسب برای پخت و پز محسوب می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه ظروف استیل نیز برای پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چیزی را در آن نگهداری نکنیم و سریع ظرف را جابه‌جا کنیم تا واکنش شیمیایی صورت نگیرد.

تا زمانی که این ظروف سالم باشند مشکلی نیست اما به محض آنکه کوچک‌ترین آسیب‌دیدگی بر اثر حرارت و ضربه به سطوح فلزی این ظرف‌ها وارد شود سطوح تفلونی این ظروف وارد غذا می‌شود که برای بدن مضر است.
ظروف شیشه ای و پیرکس بهرتین ظروف برای پخت غذا می باشند.

کادمیوم در ظروف نچسب

کادمیوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگینی است که سرطان‌زاست و تاثیر نامطلوبی در روند رشد جسمی کودکان می‌گذارد و حتی تحقیقات نشان داده که ممکن است سبب کم‌خونی شود.

مشکلات ظروف آلومینیومی

مصرف این نوع ظروف نیز توصیه نمی‌شود چرا که براثر حرارت، آلومینیوم موجود وارد غذا شده و در طولانی مدت ممکن است مشکلات گوارشی روده و کولیت ایجاد کند.

منبع: روزنامه کیهان مورخ 1392/12/12



ظروف پلاستیکی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد:

مشاهده یک ماده شیمیایی به نام بی پی ای (BPA) در ادرار، مهمترین نشانه ابتلا به سرطان پروستات است؛ BPA یک ترکیب شیمیایی کربنی است و مشاهده کمترین مقدار آن در ادرار، نشانه ابتلا به سرطان پروستات است.


سوالی که اکنون مطرح می شود این است که این ترکیب شیمیایی چگونه وارد بدن می شود؛ ظروف پلاستیکی و برخی از بسته بندی های مواد غذایی، مهمترین عوامل ورود این ماده شیمیایی به بدن هستند.

عملکرد این ماده شیمیایی در بدن مشابه هورمون استروژن است. این هورمون نقش مهمی در بیماری دیابت، سرطان سینه، پروستات و نقص نورولوژیک دارد.

تحقیقاتی که چندی پیش انجام شد نشان داد که کاهش مصرف پروتئین های حیوانی، مهمترین راه مقابله با سرطان پروستات است.

یکی دیگر از علل بروز این بیماری، کمبود ویتامین D است.


برخی از مواد غذایی که احتمال بروز سرطان پروستات را کاهش می دهند عبارتند از :


• گوجه فرنگی

• لوبیا

• پیاز

• کلم بروکلی

• کاهو

• توت

• قارچ

• تربچه

• موسیر

• تره فرنگی

• سیب زمینی

• ذرت

متداول ترین روش تشخیص سرطان پروستات آزمایشپی پی اس ای PSA است که در برخی مواد منجر به تشخیص اشتباه، بیوپسی های غیرضروری و درمان های اشتباه می شود. یک روش جدید تشخیص به تازگی کشف شده است که بر مبنای تحلیل ژنوم قرار دارد و تحقیقات اخیر نشان می دهد که مشاهده BPA در ادرار نیز یکی دیگر از مهمترین نشانه های این عارضه است.

سرطان پروستات دومین سرطان شایع در میان مردان است؛ اگرچه این عارضه بیشتر در سنین بالای 65 سال مشاهده می شود، ولی بروز آن در سنین قبل از 40 سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای 40 سال باید سالی دوبار مورد تست غربالگری سرطان قرار گیرند.

نژاد، محل زندگی، عوامل ژنتیکی و شیوه زندگی مهمترین عوامل بروز این عارضه هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا – مورخ 1392/12/18