وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

وبگاه باجناق

مقالات علمی، فرهنگی و فناوری، دانلود آهنگ، موسیقی، نمایه، موزیک

- عوارض چاقی و شکم بزرگ

چاقی و شکم بزرگ، گودی و درد کمر را افزایش می دهد


افزایش گودی کمر در افرادی که دارای شکم‌های بزرگ هستند، مانند افراد چاق، زنان باردار یا افرادی که تجمع مایع در داخل شکم دارند، بیشتر دیده می‌شود.

به طور طبیعی همه افراد در ناحیه کمر دارای گودی هستند و این تصور جامعه که فردی دارای گودی کمر است،تصور غلطی است.

در صورتی که گودی کمر افزایش یا کاهش پیدا کند، در این صورت گودی کمر مضر است.


افزایش گودی کمر در افرادی که دارای شکم‌های بزرگ هستند، مانند افراد چاق، زنان باردار یا افرادی که تجمع مایع در داخل شکم دارند، بیشتر دیده می‌شود.

لیز خوردگی مهره و ضعف عضلات ستون مهره نیز می‌تواند به افزایش گودی کمر منجر شود. این افزایش به واسطه افزایش فشار بر روی مهره‌های خاص که معمولاً مهره 4 یا 5 کمر هستند، به بیرون زدگی تدریجی دیسک کمر و کشیدگی تاندون‌های آن ناحیه منجر می‌شود.

این مسئله به مرور زمان می‌تواند به ایجاد کمردرد مزمن در فرد منجر شود.


کاهش گودی کمر بیشتر در اسپاسم عضله و بیماری‌های روماتیسمی ستون فقرات دیده می‌شود، البته باید مدنظر داشت که اسپاسم عضله علل‌ بسیار متنوعی دارد.

در مواقع اختلالات قوس کمر چه به صورت افزایش و چه به صورت کاهش در درجه اول باید علت آن پیدا شود و حتی‌الامکان این علت رفع شود.


در مواقعی افزایش قوس کمر، به صورت ثانویه، به ضعف عضلانی یا بزرگی شکم منجر می شود. انجام ورزش‌های خاص در جهت بهبود قوس کمر می‌تواند مؤثر باشد و البته این ورزش توسط فیزیوتراپیست تجویز می‌شود.

یکی از ورزش های معروف تنظیم قوس کمر، حرکت گهواره است.

در حالت گهواره، فرد بر روی پشت بر روی زمین می‌خوابد و زانوها را در ناحیه شکم جمع کرده و با دست آن را نگه می‌دارد؛ سپس به صورت حرکت گهواره سعی می‌کند پاها را به زمین نزدیک و دور کند.


منبع: فارس نیوز – دکتر محمد مهدی امام ، فوق تخصص روماتولوژی – مورخ 1392/11/21



این عادت غذایی شما را چاق می کند

 

سرخ کردن غذا در درجه حرارت بالا

برای سرخ کردن غذا معمولا از روغن زیادی استفاده می‌شود که عوارض ناگواری دارد. به هنگام سرخ کردن، درجه حرارت غذا بالا‌تر از حرارت جوش می‌رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می‌یابند. پس باید تا جایی که می‌شود، از سرخ کردن غذا خودداری کنید و در صورت تمایل زیاد به مصرف مواد سرخ کرده، به تفت دادن مختصر مواد غذایی با روغن خیلی کم بسنده شود.

 

مصرف نمک و تاثیر بر چاقی

یکی از وظایف نمک، نگهداری آب در بدن است؛ بنابراین مصرف نمک زیاد موجب جمع شدن آب در بدن و ایجاد ورم می‌شود که این امر موجب افزایش وزن خواهد شد. مصرف نمک زیاد به خصوص برای افرادی که مبتلا به افزایش فشار خون هستند، مفید نبوده و باعث بالارفتن فشار خون و در نتیجه مساعد کردن زمینه برای ابتلای بدن به عوارض قلبی- عروقی می‌شود.

 


مصرف چای بلافاصله بعد از غذا

چای دارای ماده‌ای به نام تانن است که با آهن موجود در منابع گیاهی، ترکیبی به نام تانات آهن ایجاد می‌کند که مانع جذب آهن و موجب دفع آن از بدن می‌شود؛ پس مصرف چای، بلافاصله یا با فاصله‌ای کوتاه بعد از غذا غلط است.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر بهمن محمدی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی -  مورخ 27 اسفند 92